Talentgesprekken op Apple Podcast
Talentgesprekken op Spotify
Talentgesprekken op Google Podcast
Talentgesprekken op TuneIN
Talentgesprekken op Podbean

Talentgesprek #21: René Frijters over het talent ZELFVERTROUWEN

René Frijters heeft het talent ZELFVERTROUWEN. Zijn talentgesprek namen we op een paar dagen voordat bekend werd dat de bank die hij bedacht en die alles anders ging doen, omdat de klant daar wel voorop zou komen staan, werd verkocht. Van die bank – KNAB – was hij de oprichter en maakte er een succes van. Maar hij was geen aandeelhouder dus toen er een leiderschapscrisis ontstond pakte hij zijn biezen. En ook aan de verkoop hield hij niets over. Bijna een herhaling van zijn ervaring bij de Alex beleggersbank waar hij ook al een geweldig succes van maakte, maar financieel niet echt van wist te profiteren. Maar niet getreurd want “rijkdom heeft niets te maken met geld”.

Is dat het lot van de corporate entrepreneur of is het een gevolg van zijn hoge score op de drijfveer Eigenwaarde, die de basis vormt voor zijn talent  Zelfvertrouwen en daardoor wellicht zelfoverschatting?

René Frijters over het talent zelfvertrouwen

Zijn TMA Talentsignaal:
“Gedreven door zelfvertrouwen. Is mentaal zeer evenwichtig en stabiel. Kan meer hebben en heeft minder emotionele uitschieters. Wordt niet snel uit evenwicht gebracht. Kan emotionele gebeurtenissen beter verwerken, veerkrachtig. Heeft veel incasseringsvermogen. Vaker optimistisch. Ziet soms onvoldoende de consequenties van zijn fouten in. Betrekt fouten niet snel op zichzelf, risico op zelfoverschatting. Wordt niet snel belemmerd door angst op mislukken, durft meer.”

In het talentgesprek deelt René zijn recept voor succes. Want van veel wat hij aanpakt weet hij een succes te maken. Maar is hij ook eerlijk over zijn moeilijke momenten en hoe juist die hem hebben geholpen om te ontdekken waar hij echt goed in is.

“Van bankieren en beleggen heb ik geen verstand”

Want zegt hij zelf: “Van bankieren en beleggen heb ik geen verstand maar ik ben wel oprichter van twee banken.” Zo bouwde René zonder enige kennis ook een theater in Zuid-Afrika dat uiteindelijk de basis bleek voor een wereldact. Het is het typische ‘Pippi Langkous’ gedrag wat hem kenmerkt: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan.”

Het talentgesprek is opgenomen in de studio’s van Online Seminar. Een bedrijf dat in de nasleep van de Coronaperiode failliet ging en dat hij vorig jaar overnam. Met zijn kenmerkende enthousiasme en positiviteit is hij van dit bedrijf nu weer opnieuw een groot succes aan het maken. En nee, van streaming video producties heeft hij ook al geen verstand. De beste garantie op succes volgens René.

Meer over de TMA methode van talent naar performance: www.tma.nl.

Kijk op www.tjommie.nl voor meer informatie over het goede werk van René in Zuid-Afrika.

Deel dit talentgesprek:

Wat zijn jouw talenten?

Mensen die werk doen dat aansluit op hun talenten maken minder fouten en zijn succesvoller omdat ze een intrinsieke motivatie ervaren om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Doe zelf een talentanalyse om erachter te komen wat jouw talenten zijn en hoe jij die het beste kan inzetten.

Hoe kom jij tot succes?

Jouw talenten zitten verankerd in het DNA van je persoonlijkheid. Talent hebben zegt iets over je potentieel. Om die reden ontwikkel je competenties en vaardigheden veel makkelijker als je er talent voor hebt.

Doe zelf een talentanalyse om erachter te komen wat jouw talenten zijn en wat jouw ontwikkelpotentieel is.

Hoe werk jij samen met anderen?

Als je met iemand een ‘klik’ ervaart komt dat vaak omdat je overeenkomende talenten hebt. Het gedrag van de ander voelt dan natuurlijk aan. Een succesvol team daarentegen heeft juist complementaire talenten.

Doe samen een talentanalyse om erachter te komen hoe je door rekening te houden met de verschillen effectiever kunt samenwerken en beter communiceert.

In de serie Talentgesprekken gaat Jan Prins op zoek naar de kerntalenten van inspirerende mensen. In elk talentgesprek staat steeds één kerntalent centraal. Voorafgaand aan het gesprek hebben de gasten een TMA talentanalyse gedaan. Mensen hebben gemiddeld 10-15 talenten, maar niet alle talenten zijn even sterk. Op basis van die uitkomsten komt Jan tot het inzicht wat het kerntalent van zijn gast is. Dit talent staat dan centraal in het talentgesprek. In het talentgesprek wordt duidelijk hoe het kerntalent bepalend is geweest voor de keuzes die zijn gast heeft gemaakt en de overtuigingen die daar aan ten grondslag hebben gelegen.